Goed nieuws voor Océade: Raad van State vernietigt bestemmingsplan Neo

De Raad van State heeft het bestemmingsplan van het nieuwe Brusselse project Neo vernietigt. Dit is zeer goed nieuws voor de toekomst van Océade. Het rechtscollege gaat daarmee in op de vraag van de particulieren en handelaars in de buurt die het nieuwe project niet zagen zitten.

Het nieuwe bestemmingsplan voor de stad Brussel is nodig om het gigantisch grote project “Neo” te kunnen realiseren. Met het Neo project wilt de stad onder andere een internationaal congrescentrum met minstens 3500 plaatsen, een evenementhal met 15000 plaatsen en een winkelcentrum van 72000 vierkante meter bouwen op de Heizelsite. Aan de andere kant wilt de stad op Parking C een nieuwe voetbaltempel met een capaciteit van 61500 toeschouwers uit de grond stampen. Het Neo project moet de internationale uitstraling van Brussel verzekeren voor de toekomst.

Maar in dit nieuwe project is er geen plaats voorzien voor het grootste waterpark van België. Océade dat gebouwd is op gronden van de stad Brussel, zou verplicht moeten sluiten, ondanks dat het park ieder jaar weer winst maakt. Eigenlijk had Océade hierdoor al een paar jaar geleden moeten sluiten, maar het park bleef altijd hopen dat ze toch konden blijven bestaan. Neo liep vertragingen op en Océade investeerde de afgelopen jaren zelfs in nieuwe attracties en decoratie voor maar liefst 3 miljoen euro. Nu het bestemmingsplan is afgekeurd staat het Neo project weer bij nul en lijkt de toekomst voor Océade verzekerd voor minstens een aantal extra jaren. Het zou zelfs kunnen dat het project helemaal niet meer door gaat, of dat er in de nieuwe toekomstige plannen wel ruimte is het waterpark.

 

Bron: Belga

Foto: Oceade