Dwergnijlpaard geboren in Bristol Zoo

De Engelse dierentuin, Bristol Zoo heeft er een schattige publiekstrekker bij, er werd in het park een dwergnijlpaard geboren. Het jong van enkele weken oud mocht onlangs voor het eerst naar buiten.

Het geslacht van het kalf kon nog niet worden vastgesteld.

“Het kalfje ziet er gezond uit en eet goed”, zegt verzorgster Lynsey Bugg. “Net als andere baby’s wil het graag bij de moeder zijn en blijft dan ook in de buurt van Sirana.”

Nijlpaarden zijn in principe goede zwemmers maar als het kalfje het water in gaat, zorgt de moeder er voor dat het niet te diep gaat.

Bedreigde diersoort

Het dwergnijlpaard is sterk bedreigd in het wild, amper 2000 dieren van deze soort zouden er nog leven. De dwergnijlpaarden kwamen voornamelijk voor in Liberia, maar de boskap van het Sapo National Park zorgt er voor dat het leefgebied verkleint. Bristol Zoo neemt deel aan het fokprogramma voor deze bedreigde diersoort. In het wild krijgt een dwergnijlpaard gemiddeld iedere twee jaar een baby. De draagperiode is zes maanden. Het vier tot zes kilo wegende kalf kan de eerste paar weken niet goed lopen en kan na ongeveer drie maanden vast voedsel eten.

 

Bron: Bristol Zoo

Foto: Bristol Zoo