De toekomstplannen voor de dierentuin van Berlijn

De dierentuin van Berlijn is een van de oudste dierentuinen ter wereld. Hij werd gebouwd in 1844. Deze dierentuin ligt in het centrum van Berlijn. Naar verluid zou dit de dierentuin zijn die de meeste verschillende diersoorten ter wereld huisvest.
Het park wil ook investeren in de toekomst en zal als eerste werk de ingang aanpakken. De nieuwe entree zal gelocaliseerd zijn op de plaats waar ooit de klassieke entree-paviljoenen stonden. Het accent zal hiervoor uitdrukkelijk op de ‘leeuwenpoort’ liggen, deze zal volledig worden gerenoveerd.  Voor het ontwerp zal men zoveel mogelijk duurzame materialen zoals hout, gebruiken. De kosten van de volledige reconstructie zullen ongeveer 4 miljoen euro bedragen.

Het bestuur hoopt op een zachte winter, zodat de werken ten laatste klaar zijn voor de zomervakantie in 2016. Tijdens de bouwfase zullen bezoekers nog steeds welkom zijn in de dierentuin. Men zal de zoo kunnen betreden via een extra ingang namelijk via de prachtige ‘olifantenpoort’, aldus directeur Dr. Andreas Knieriem.

Niet alleen de entree zal stevig onder handen worden genomen.
De tapirs en de neushoorns mogen zich ook verheugen op een totaal nieuw verblijf.

Bezoekers zullen de dieren vanaf volgend seizoen ook kunnen aanschouwen via speciale glaswanden, waardoor men de dieren niet alleen op het land kan aanschouwen, maar zelfs onder water kunnen zien zwemmen. Beide verblijven zullen zich tegenover elkaar bevinden.

De olifanten krijgen volledig nieuwe stallen. Bijzonder aan dit nieuwe gebouw, is dat men een glazen plafond zal installeren voor een ideale lichtinval. Ook zullen de olifanten kunnen afkoelen op warme dagen in het nieuwe olifantenbad.

Tot slot zal er ook aandacht worden besteed aan de leeuwen. Ook zij mogen zich verheugen op een aangepast verblijf.

Bron en foto’s:  Zoo Berlin