De investeringsdrang van Plopsa

De afgelopen 15 jaar bewees de Plopsa groep zich door elk jaar meer en meer bezoekers te trekken, maar het hardst viel deze groep op door de sterke investeringen die men elk jaar opnieuw maakt. Zo investeerde de groep de afgelopen 15 jaar al €100 miljoen en groeide uit van één park naar maar liefst zeven.

Tijdens een persconferentie, ter ere van de opening van het Prinsessia restaurant vertelde CEO Steve Van Den Kerkhof dat het nog niet zou ophouden, ook de komende jaren zal men nog €50 miljoen gaan investeren.

 

Prinsessia kasteel

De eerste drie miljoen werd ondertussen al besteed aan het Prinsessia kasteel. Hiervoor werd de oude Wizzy en Woppy koffiekopjesattractie omgetoverd tot een Prinsessia attractie waar een restaurant bij kwam. Dit restaurant is uniek in de Belgische pretparken. Het is de eerste keer dat men een restaurant opent met bediening aan tafel.

 

Heidi The Ride

Een volgende project waar heel wat geld in gepompt wordt, is de houten achtbaan ‘Heidi The Ride’. Voor Heidi The Ride en het omliggende Heidiland word €7 miljoen uitgetrokken.

In de zone komt een houten achtbaan die gebouwd wordt door GCI. Voor deze achtbaan wordt maar liefst 85 kilometer hout gebruikt!

De rest van de zone zal opgevuld worden met een nieuw horecapunt en een nieuwe halte voor de parktrein ‘Plopsa Expres’. Ook komt er een nieuwe draaimolen met dieren.

De achtbaan zal openen in 2016, de omliggende zone zal afgewerkt worden tegen 2017.

 

Plopsa Hotel

Een ander groot project wordt het Plopsa Hotel. Dit hotel staat al enkele jaren op de verlanglijst van het park. Dat het groter wordt dan origineel gepland, konden we jullie onlangs al in primeur vertellen, dit mochten we vernemen in een interview met de CEO van de groep, Steve Van Den Kerkhof.

Voor het hotel wordt een bedrag vrij gemaakt van €16 miljoen. Het hotel zal 120 gethematiseerde familiekamers krijgen, elk in een mooi thema. Zo komt men aan 480 bedden.

Verder krijgt het hotel een aula waar 2000 personen kunnen plaatsnemen en een ondergrondse garage, bestaande uit twee niveaus. Het thema zal Belle Epoque en Art Nouveau zijn.

De werkzaamheden zullen starten in 2016 en de opening van het hotel is voorzien in het najaar van 2017.

 

Aquaparken

Het is ook al even geweten dat men al een tijdje met het idee loopt om extra waterparken te openen, momenteel heeft men vijf potentiële projecten, waarvan vier in België en eentje in Duitsland. Het Duitse project zou komen te liggen bij Holiday Park in Haβloch.

 

Nieuwe grote attractie voor De Panne

Een volgende grote attractie in De Panne staat op de planning voor 2018/19, wanneer het hotel de deuren geopend heeft.

Meer pretparken

 

In het interview vertelde Steve ook dat men de betrachting heeft de groep uit te laten groeien tot tien parken, hiervoor werden landen bekeken als Frankrijk, Nederland, Duitsland en Engeland.

 

Foto’s: Plopsa