Bouwer bekend voor unieke attractie in Skyline Park

Het Duitse pretpark Skyline Park zal in 2016 een achtbaan  openen dat een prototype wordt en een unieke attractie in de wereld. De Duitse achtbaanbouwer Maurer AG zal instaan voor de bouw van het prototype. Dit wordt de 3de achtbaan van Maurer AG voor Skyline Park.

Het nieuwe prototype zal in de mei van 2016 openen maar pas in 2017 op volle capaciteit draaien. Dit doet vermoeden dat er een speciale techniek gebruikt zal worden die grondig getest moet worden vooraleer de volledige capaciteit gebruikt kan worden. De attractie zal een oppervlakte in beslag nemen van 100 op 20 meter en zal geen inversies krijgen. De achtbaan zal energiezuinig zijn en interactief worden, wat dit juist inhoud is nog niet duidelijk.

Maurer AG zal de achtbaan ontwerpen in samenwerking met Beutler Transport Systems. Maurer AG kennen we al van Dizz (Bobbejaanland), Formule X, Twistrix en Kopermijn (Drievliet), Crush’s Coaster (Disneyland Paris) en de fantastische Winja’s achtbanen (Phantasialand).

Beutler Transport Systems is een bedrijf dat gespecialiseerd is in automatisering van rail geleide beweging in speciale toepassingen zoals simulatoren, crash centra en raam reinigingsapparatuur. Het bedrijf kan ook overweg met speciale eisen, zoals hoge snelheden en acceleraties, speciale klimvermogen en flexibele en ruimtebesparende rail toepassingen. Ook exacte positionering en geïntegreerde data vormen geen probleem.

Ondertussen zijn de grondwerken al begonnen op de nieuwe gronden die het park heeft aangekocht. Hierdoor breid het park uit met 3 hectare en wordt zo 28 hectare groot. Bovendien kan het park ook profiteren van een nieuwe parkeergarage met 2700 extra parkeerplaatsen en er komt ook een nieuw administratief gebouw en een nieuwe hoofdingang.

Skyline Park ligt ongeveer op 80 kilometer van München en is in 1999 geopend. Het park telt ongeveer 30 attracties voor heel het gezin waaronder 5 achtbanen. Veel attracties starten hun naam met Sky (verwijzend naar de naam van het park). Zo zijn er 3 achtbanen die beginnen met Sky:  Sky Rider, Sky Spin en Sky Wheel.

 

Bronnen: wonderworldweb.over-blog.com, bts-dynamics.de