Bouw Skyplex Orlando goedgekeurd door Orange County Commission

De Orange County Commission heeft op 1 december de voorgestelde Skyplex Orlando ontwikkeling aan de International Drive, die is uitgerust met een 152m hoge rollercoaster, unaniem goedgekeurd ondanks tegenkanting van Universal Orlando.

De afgelopen maanden heeft Universal gestreden om dit project er niet door te krijgen. De hoogte van de achtbaan en de bezorgdheid rondom het verkeer was voor Universal voldoende om duizenden brieven te sturen naar de bewoners van Orange County.

Gisteren was er ook een signaal dat Universal grote plannen heeft in dezelfde buurt. Twee leden van de Orange County Commission zeiden dat Universal een contract heeft om 191 hectare aan woningen aan te kopen 3 km verderop.

De twee commissieleden die de zaak mee behandelen wisten niet precies wat Universal met de grond van plan is, maar het zou groots worden. Bij Universal wou men geen commentaar geven, maar het gebied is zo groot dat er zelfs een derde park op past.

Tijdens de hoorzitting kwamen 46 personen aan het woord die ten voordele van Skyplex waren. Een overweldigende meerderheid stemde dan ook voor het project, waaronder uitbaters van zaken op de I-Drive, omwonenden en andere.

Joshua Wallack, de ontwikkelaar van Skyplex vertelde het volgende: “Universal was te agressief in hun aanpak om dit project tegen te werken.”

“Als je de toren bekijkt tegenover de rest van de horizon zal hij echter maar een stipje zijn tussen alle andere gebouwen.”

Volgens Wallack kan de bouw van de toren spoedig beginnen, hij is eerst nog op zoek naar investeerders die hij in China hoopt te vinden. Hij hoopt het complex te openen in 2018.

 

Bron: Orlandosentinel

Foto: Skyplex