Blackpool Pleasure Beach krijgt achtbaan van wereldformaat in 2017

De parkdirecteur van Blackpool Pleasure Beach heeft in een interview verteld over een immense nieuwe achtbaan/attractie van wereld formaat die zal openen in 2017. Dit nieuws raakte zopas bekend.

Nick Thompson verklaarde in het interview dat Blackpool Pleasure Beach binnenkort zal starten met de bouw van een nieuwe attractie. De nieuwe attractie zal een veel grotere investering zijn dan de pas geopende Skyforce, een Sky Fly van Gerstlauer. De attractie zal een van wereldformaat worden en moet openen in 2017. De bouw van de attractie zal maar liefst 18 maanden in beslag nemen en zal komen te liggen tussen Avalanche en Big Dipper en naast de “Tom Sawyer’s Bridge”.

Eerder dit jaar stond er bij het park nog een auto met de tekst op “Project 2017 Pleasure Beach Blackpool – The Excitement is Building” wat zoveel betekend als: Project 2017 Pleasure Beach Blackpool – De opwinding wordt gebouwd. Hiermee wordt bedoeld dat er iets zeer spectaculair gebouwd zal worden.

Image and video hosting by TinyPic

 

Pleasure Beach Blackpool telt 12 achtbanen. De grootste achtbaan is Big One, gebouwd in 1994 door Arrow Dynamics en pakte bij opening het record voor snelste achtbaan van Europa die het 7 jaar lang in handen hield. Big One behaald een snelheid van 119,1km/u en was destijds de 3de snelste achtbaan ter wereld. De achtbaan heeft een hoogte van 64,9 meter en was bij opening de 2de hoogste achtbaan in de wereld en de hoogste van Europa. De achtbaan heeft een lengte van 1675,5 meter, wat gerust enorm lang genoemd kan worden.

 

Bron: audioboom

Foto: Themeparkreview