Tropicana verkocht voor € 1,7 miljoen

De nieuwe eigenaar van het voormalige Centerparcs zwemparadijs wordt Bluecity010. Het bedrijf deed het hoogste bod op het pand. Momenteel is het pand eigendom van hypotheekverstrekker Aegon. Er zit een schuld van € 2,2 miljoen op het gebouw, maar Aegon heeft het bod van € 1,7 miljoen dus aangenomen.

Tropicana opende in 1988 zijn deuren als zwemparadijs van Centerparcs. Al vlug bleken de uitbreidingsmogelijkheden beperkt waardoor het park het zwemparadijs verkocht. Daarna ging het vlug bergaf. En in 2010 sloot Tropicana zijn deuren. Ook de toenmalige eigenaar Roger Lips ging failliet. Meer lezen over de vergane glorie van dit park?

In de jaren na de sluiting zijn er verschillende plannen geweest om het zwemparadijs in ere te herstellen. Meerdere bouwplannen werden gepresenteerd, maar uiteindelijk werd het oude gebouw de huisvesting van RotterZwam. Deze groep kweekte in Tropicana paddenstoelen op koffiedik. Op de locatie van de wildwaterbaan vind je een café terug. Een tijdje geleden maakte een drone een filmpje van deze verlaten plaats.

Nu koopt Bluecity010, wat een initiatief is van RotterZwam, het gebouw dus op. Bedoeling is om er te gaan experimenteren met allerlei afval om het zo herbruikbaar te maken. De investeerders willen het pand opknappen. Het gebouw moet doorzichtig worden en de gevels zullen fijnstof opvangen. Met andere woorden, het gebouw zal fijnstof tegenhouden en zo de lucht schoner houden.

Volgens Wouter Veer van Bluecity010 is het geld geen probleem, want dat is via een stichting al bij elkaar gebracht. “Een stichting die zich richt op duurzaam ondernemerschap, op de gebieden voedsel, water, energie en afval. Er hoeft zelfs geen hypotheekje bij.”

Nog niet zo lang geleden leek het er even op dat Tropicana terug een zwemparadijs zou worden. Via een crowdfundingsactie werd er €10.000 verzameld voor het in ere herstellen van het zwemparadijs. Jammer genoeg is daar minstens €14 miljoen voor nodig.

Bron: rijnmond.nl