Sfeerverslag: Toverland 17/10/2015

Toverland begint een waar begrip te worden in de pretparkwereld, dit ‘kleine’ parkje blijft meer en meer fans maken in Nederland maar ook in de omringende landen. Dit komt uiteraard door de leuke attracties en de mooi uitgewerkte themagebieden. Maar ook de evenementen in het park zijn altijd van hoge kwaliteit. Het was ook daarom dat wij opnieuw naar het park afzakten, om er te genieten van het Halloween evenement.

Ons olijke trio arriveerde iets later als de rest van het gezelschap. Onze chauffeur Tristan, babe van de dag Dwainie en uw sfeerverslag schrijver Bobby Turbo wandelden net voor de middag het park binnen, waar we meteen niet konden weerstaan aan het nemen van enkele cliché foto’s.

We werden in het park op gewacht door het geweldige koppel Mike en Lieve en de fantastische kids, ook de charmante Dorien en Ellen waren van de partij. Ook Jonathan, die bewees een waar stuntman te zijn op het touwenparcours, vergezelde ons.

Aangezien de jongste in het gezelschap net de minimumlengte bereikte om de Boosterbike te trotseren, besloten we hier te beginnen. Een zeer leuk baantje, met een uniek karakter in onze omringende landen.

Als volgende achtbaan liepen we richting Dwervelwind. Deze superleuke Spinning Coaster van Mack, blijft een van mijn favoriete attracties in dit park. Wat een snelheid en sensatie voor zo’n baantje, dat toch uiterst geschikt blijft voor het ganse gezin.

Na enkele rondjes op dit gekke spinnertje werd het tijd om een nat pak te riskeren. We doken met zijn allen in Djengu, of ale, toch in de bootjes, om te zwemmen was het net iets te koud. Dit boottochtje is prachtig aangekleed en geeft een stevig ritje weg, met natte broeken tot gevolg.

Te lang uitgesteld was ons eerste ritje op Troy, de beste houten achtbaan die ik ooit deed. Tijdens deze ritjes werden we nog vergezeld door Dries, die van het verre West-Vlaanderen ook afzakte naar het park.

Ook Scorpios, ontkwam niet aan ons vrolijke gezelschap, een leuk tochtje over de wilde golven, met op de achtergrond een nieuw melodietje.

Omdat het toch Halloween was, besloten we de Paarden van Ithika te trakteren op een portie horror, we kropen met zijn allen op deze attractie.

Ondertussen begonnen enkele magen te knorren, we besloten dan ook een hapje te gaan eten in het Magic Forrest deel van het park.

Na een lekkere maaltijd, kropen enkelen in het gekke huis Villa Fiasko om nadien de wachtrij van de Blitz Bahn te trotseren. Een geweldig leuke attractie, die opmerkelijk sneller is dan haar voorganger.

Na ons ritje was het zes uur geworden, de ware halloween sfeer begon duidelijk te vormen in het park. We deden opnieuw Villa Fiasko aan, die nu door het leven ging als Geister Haus Müller. In dit fun house kwamen enge schepsels tot leven, de kamers vulden zich met rook en heel wat verlichting zorgde voor een zeer leuke halloween attractie.

Ook Backstroke werd super mooi verlicht, een ritje in deze boomstammen konden we dan natuurlijk niet weerstaan.

Onze volgende halloween ervaring zou het Doolhof worden. Dit anders zo vredige doolhof werd nu ingenomen door enge wezens die me meermaals wisten aan het schrikken te brengen.

We wandelden na onze avonturen in het doolhof opnieuw het Troy gebied binnen, dit gebied werd omgetoverd tot Destroy. De muziek was onheilspellend mooi, de rookmachines draaiden op volle kracht en de verlichting maakte van deze zone de mooiste zone van het park.

Aan de houten achtbaan ‘Destroy’ vond een leuke licht en vuurshow plaats. Maar nog leuker waren onze ritjes die we maakten in het donker.

Na even opgewarmd te hebben aan het gezellige haardvuurtje, werd het tijd om de vallei te ontdekken, waar op dat ogenblik de Dwervels of Doom de macht hadden overgenomen.

Opnieuw werd er op prachtige wijze gespeeld met licht- en rookeffecten, waardoor men een leuk halloweensfeertje creëerde.

In de Deadly Lake zone, zou een show beginnen, we besloten dan ook tijdig een plekje te veroveren. En dat was zeker geen slechte keuze, deze vurige show beviel ons enorm.

Na deze show was het al tijd voor de volgende, want ook Katara is bijzonder leuk wanneer het donker is. We vonden het wel jammer dat men hiervoor geen aangepaste Halloweenversie heeft.

We bezochten ook de Clown Phobia, waar een gek circus haar doldwaze clowns had losgelaten.

Onze resterende tijd vulden we op met enkele ritjes op Troy en andere attracties, om rond de klok van elf uur het park te verlaten. Buiten wachtte nog een vurig afscheid op ons, waar we van de kans gebruik maakten om met de gekke clowns op de foto te gaan.

Toverland bewees opnieuw dat ze weten hoe ze een evenement moeten organiseren, een klein puntje van teleurstelling was wel dat er dit jaar beduidend minder acteurs rond liepen in het park, maar dat kon ons plezier niet temperen.

 

 

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck