Safaripark Beekse Bergen organiseert ‘Africa By Light’ festival

Safaripark Beekse Bergen verandert tijdens ‘Africa by Light’ (van 4 december tot en met 17 januari) in een feeëriek verlicht en kleurrijk wandeldomein. De metershoge lichtobjecten langs de wandelsafari raken allemaal aan het parkthema: ‘Afrika, gevaarlijk dichtbij’. Inmiddels is het entertainmentprogramma helemaal rond. Daarnaast begint Safaripark Beekse Bergen tijdens ‘Africa by Light’ op bescheiden wijze met het aanbieden van ‘virtual reality’. Deze moderne techniek zorgt voor een extra belevingselement en wordt in de nabije toekomst verder uitgerold in het Safaripark.

Bij Safaripark Beekse Bergen doen ze er alles aan om van ‘Africa by Light’ een supersfeervol winterevenement te maken. De grote scheepslading met alle objecten is onlangs vanuit China gearriveerd in het Safaripark. De Chinese medewerkers van China Light zijn al druk in de weer met de opbouw.

En wat kun je dan straks van zo’n winterse Afrika-avond verwachten? Tijdens de wandelroute door het park worden bezoekers steeds weer verrast met een nieuw object. Het grote genieten begint al bij de prachtig verlichte en aangeklede entree en gaat verder langs imposante led-neushoorns en olifanten, tot voorbij goudkleurige leeuwen, oplichtende zebra’s en jachtluipaarden, vogels met fluorescerende verenkleden en ga zo maar door.

Warme spijzen

Tel daarbij het entertainment en de horecamogelijkheden die het park tijdens ‘Africa by Light’ biedt, en je kan eigenlijk niet meer om een bezoek aan dit winterevenement heen. Heerlijk genieten dus van warme spijzen en drankjes rondom het kampvuur, Afrikaanse dans en muziek, de Djambo-kindershow (waarbij de kids djembé mogen spelen), marshmallows roosteren en ga zo maar door!

Middelpunt van alle activiteiten is het Afrikadorp. Bezoekers van ‘Africa by Light’ bereiken dit dorpje halverwege de route. Een trommel klinkt al van ver. Het fraaie gezang komt steeds dichterbij. Aan het einde van een feeëriek verlicht pad betreed je het Afrikaanse dorp. Het is rond het vriespunt dus de kampvuren laaien op. Dit is ‘Winter in Afrika!’; het lijkt wel een sprookje. Overal zie je gekleurde lampjes, lampionnen geven het geheel nog meer ambiance en in de grote kerstboom op het centrale plein branden duizenden lichtjes…

Hakuna matata!

Het is gezellig druk en natuurlijk is er ook gedacht aan de inwendige mens. Warme spijzen en dranken in overvloed! Een vrolijke koopman brengt zijn waren aan de man. Een aandenken aan deze bijzondere Afrika-reis, wat extra licht voor onderweg: snuisterijen voor groot en klein. Gezellig even uitrusten bij het kampvuur, onderwijl genietend van Afrikaanse zang en dans onder een stralende sterrenhemel en het licht van de (Afrikaanse) maan. Stil blijven zitten is dan haast onmogelijk! Hakuna matata! Ook dát is ‘Africa by Light’!

Virtual reality

De dieren zelf bevinden zich tijdens deze winteravonden – zoals gewoonlijk – in hun binnen- en nachtverblijven. Maar dankzij ‘virtual reality’ zijn ze tijdens ‘Africa by Light’ tóch te zien! Samenwerking met het Eindhovense bedrijf VRmaster maakt het mogelijk dat bezoekers van ‘Africa by Light’ een interactief kijkje nemen in de dierenverblijven. Dat kan met behulp van enkele speciale ‘virtual reality-brillen’ die halverwege de route in het Afrikadorp voorhanden zijn. Op het beeldscherm van de in de brillen geplaatste smartphones is een 360-graden-virtual reality-tour te zien, waarbij bezoekers zich als het ware in de dierenverblijven van Safaripark Beekse Bergen begeven. Dat kan en mag in het echt natuurlijk niet: maar met ‘virtual reality’ is alles mogelijk!

Extra dimensie

“Dit initiatief geeft nog een extra dimensie aan het toch al erg bijzondere ‘Africa by Light’. De samenwerking met VRmaster blijft niet beperkt tot dit evenement alleen, ook daarna zullen we de vele mogelijkheden van ‘virtual reality’ blijven benutten teneinde bezoekers van het Safaripark nog meer belevingsvormen te bieden”, aldus vestigingsmanager Niels de Wildt van Beekse Bergen.

Safaripark Beekse Bergen is voor ‘Africa by Light’ van 4 december tot en met 17 januari geopend van 17.00 tot 21.00 uur. Overdag is het park te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. ’s Avonds gaan de dieren zoals gewoonlijk naar hun binnen- en nachtverblijven en krijgt ‘Africa by Light’ ruim baan. Met Afrikaans entertainment, gezelligheid, lekkere hapjes en (warme) drankjes en ‘virtual reality’ dus!

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.africabylight.nl.