Mexicaanse pretparkgroep koopt eerste Europese park

Het Italiaanse zoo en pretpark Zoomarine te Rome, is overgenomen door een Mexicaanse pretparkgroep. Dolphin Discovery Group heeft daarmee hun eerste pretpark op Europese grond in haar bezit. Dolphin Discovery Group is vooral actief in de Caraïben.

Zoomarine wordt beschouwd als eerste educatieve pretpark van Zuid- en Midden-Italië. Het pret- en dierenpark heeft een oppervlakte van 40 hectare en is gelegen in Pomezia dat op 30 kilometer van Rome ligt. Het park dat opende in 2005 was in handen van de Portugese Mundo Acuático groep. Zoomarine is vooral een dolfinarium met een honderdtal verschillende dieren. Sinds 2010 is het park uitgebreid met een waterpark van meer dan 12.000m². Het park heeft ook 2 achtbanen met als uitsteker een Looping Star achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Schwarzkopf gebouwd in 1979. De achtbaan is dezelfde als de verdwenen Looping Star in Bobbejaanland.

Elk jaar komen er 500.000 bezoekers naar het park. Zoomarine is het enige park van Italië die deel uitmaakt van de Alliance of Marine Mammal Parks and Aquariums (AMMPA) die instaan voor de hoogste normen van aquariums in de industrie. De Dolphin Discovery Group heeft 19 parken en dolfinaria in acht landen en twee continenten en is eveneens lid van de AMMPA.

 

Bron: wonderworldweb

Foto: Zoomarine