Meer details rond het Loonsche land

De Efteling maakte onlangs bekend dat er een nieuw vakantiepark geopend zal worden in het na bijliggend natuurgebied Het Loonsche Land. Met dit nieuw park komen er 1000 bedden bij.

Op Vijfzintuigen zijn enkele bouwtekeningen verschenen. Alle gebouwen zullen een natuurlijke uitstraling krijgen. Ook zullen er diverse meren verschijnen, het grootste zou aan de achterzijde van het hotel komen te liggen. Naast een hotel met restaurant gaan er ook vakantiehuisjes en paalwoningen komen. Het meest uitzonderlijk zullen de schaapkooien worden, dit zijn ondergrondse huisjes.

Een kinderboerderij zou ook verschijnen in het nieuwe vakantiepark dat de toepasselijke naam Het Loonsche Land draagt. Dat zou te zien zijn op bouwplannen die ingediend werden bij de gemeente. Naast een boerderij en een weide zouden er ook verschillende speeltuinen voorzien worden in het domein.

Wist u trouwens dat van 1964 tot 1985 er al een kinderboerderij aanwezig was in het park? Deze was te vinden op de plaats waar nu Pandadroom staat. Er liepen verschillende dieren rond en het noemde De Veulenweide, later werd de naam veranderd naar Hertenkamp.

Ook in Bosrijk waren er plannen voor een kinderboerderij, deze kwam er echter niet.

Bron: Vijfzintuigen, Looopings, Gemeente Loon op Zand

Foto’s: Vijfzintuigen