Meer details bekend over spectaculaire achtbaan Flying Aces

Ferrari World Abu Dhabi heeft meer informatie vrijgegeven over de spectaculaire nieuwe achtbaan Flying Aces. De achtbaan is momenteel volledig gebouwd en zal open gaan in 2016. Hiernaast worden ook nog twee andere achtbanen gebouwd.

Ferrari World Abu Dhabi heeft nieuwe informatie vrijgegeven over Flying Aces. De achtbaan zal 63 meter hoog worden, een topsnelheid van 120km/u behalen en de track wordt 1,5 kilometer lang. Hiermee wordt het de 4de achtbaan van het park die minstens 1 kilometer lang is. Verder werd nog bekend gemaakt dat de inzittenden tijdens de rit een g-kracht van 5G zullen te verduren krijgen. Omdat het grootste deel van de track dicht tegen de grond gebouwd is, zal het snelheidsgevoel bij de bezoekers nog groter zijn dan normaal.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de achtbaan de hoogste looping ter wereld krijgt die 52 meter hoog zal worden. Bovendien is het geen gewone looping omdat er op het hoogste punt van de looping nog een twist zit. Hierdoor heeft de looping de vorm van een hart. Verder claimt het park nog dat de achtbaan de steilste achtbaan ter wereld wordt, maar het is nog onduidelijk wat hiermee bedoeld wordt. Zowel de steilste drop als de steilste lifthill is uitgesloten omdat de hellingspercentages niet straf genoeg zijn.

Flying Aces is geïnspireerd op de Italiaanse ‘ace of aces’, graaf Francesco Baracca, een beroemde Italiaanse piloot van de jaren 1900. Enzo Ferrari nam van deze legendarische persoon het bekende logo met het paard over. De achtbaan zal in teken staan van het vliegtuig van Francesco Baracca. Tijdens de achtbaanrit moeten de gasten het gevoel krijgen een vlucht te maken in een vliegtuig.

 

Het volledige project kan u hier volgen.