Le Fleury krijgt haar allereerste achtbaan

Le Fleury is een klein parkje gelegen in Wavrechain-sous-Faulx in Frankrijk. Het park werd geopend in 2011. Sinds de opening van een kleinschalig pretparkje droomde eigenaar Teddy Vandrisse al van een achtbaan in zijn park. In 2016 is het eindelijk zo ver.

 

Het kleine park is op een keerpunt in haar bestaan gekomen. Omdat ze geen nieuwe attracties konden openen werd al het geld gestoken in renovatiewerken en het verbeteren van het comfort in het park. Ondanks er geen nieuwe attracties geopend werden in 2015, brachten zo’n 150.000 bezoekers een bezoekje aan Le Fleury. En met het 5de verjaardagsweekend van de mascotte Fleurbel kwamen er maar liefst 10.000 mensen langs. Dat moet dus gevierd worden.

En dat zal het park ook gepast vieren met maar liefst 5 nieuwe familieattracties. Waaronder dus een achtbaan. De achtbaan zal geen kleine kinderbaan worden, nee kinderen kunnen er pas vanaf 1,20m met begeleiding in. De achtbaan wordt zo’n 17 meter hoog. Meer informatie zoals baanlengte, snelheid en de bouwer blijft vooralsnog onbekend.

Daarnaast wil het park ook de thrillseeker gaan aanspreken. Dat doen ze al een klein beetje met hun Gravity, een Enterprise. Maar daar zal in de toekomst zeker nog verandering in komen.

Bron: Lavoixdunord