Grote renovatie Big Thunder Mountain gestart

In Disneyland Parijs is de renovatie gestart van mijntreinachtbaan Big Thunder Mountain. De achtbaan blijft meer dan een jaar gesloten voor de grootste opknapbeurt ooit in de geschiedenis van het resort.

Zondagavond vond de voorlopig laatste rit plaats. Om 21u10 arriveerde het treintje dat de allerlaatste rit maakte onder luid applaus in het station. Veel Disney-fans waren speciaal voor dat moment afgezakt naar het Franse Disneypark, zo meldt Disneyland Paris News.

“Het wordt raar om het kenmerkende geluid van de ratelende achtbaan meer dan een jaar te moeten missen,” vertelde een Belgische fan aan de vooravond van de lange sluiting. Een fan uit Frankrijk liet weten: “De attractie blijft veel te lang dicht, maar na 23 jaar is deze opknapbeurt echt wel nodig.”

Aan de achtbaan worden onder andere decorstukken, trackdelen en technische installaties vervangen. Verschillende scènes krijgen ook nieuwe special effects.

Ook rondvaartboot Thunder Mesa Riverboat Landing zal gedurende de hele renovatie niet meer in gebruik zijn. Het meer waar de boten, Mark Twain en Molly Brown, op varen zal beetje bij beetje drooggelegd worden. Het waterpeil zal elke dag met zo’n 10 cm dalen tot er uiteindelijk geen water meer in het meer zal zitten.

Bron: Looopings

Foto’s: Dwainie Weyen