Groen licht voor de bouw van 45 meter hoge achtbaan in Movie Park Germany

De deelraad Kirchhellen heeft de plannen van Movie Park Germany om een 45 meter hoge achtbaan, goedgekeurd! Eerder gaf de overkoepelende groep, Parques Reunidos, ook al haar toestemming tot de bouw van de spectaculaire achtbaan.

De nieuwe achtbaan zal de 2de hoogste attractie van het park worden. Alleen de vrijeval toren is nog hoger. Het groen licht is zeer belangrijk omdat er eigenlijk een hoogterestrictie geld van 18 meter in deze zone, hoger mag het park haar attracties op die plek niet maken. Er zal dus nu een uitzondering gemaakt voor de nieuwe blikvanger van het park.

In december zal de gemeente zich nog verder buigen over de plannen van Movie Park Germany. Volgens de gemeenteraadsleden hoeven de buurtbewoners alvast geen schrik te hebben voor geluidsoverlast.