Drouwenerzand heeft een topjaar achter de rug

Attractiepark Drouwenerzand heeft voor het eerst in de geschiedenis de barrière van een kwart miljoen bezoekers doorbroken. Zondag was het park voor het laatst geopend. De teller stopte bij 282.446.

Dat is 36.093 meer dan in 2014. De 246.353 bezoekers zorgden vorig jaar ook al voor een record. “Een seizoen om in te lijsten,” zo blikt Bert van der Linde terug. Opnieuw een recordjaar beleven kon de directeur enkel maar van dromen. “Dat we daar zo ver overheen zouden schieten, had ik niet durven dromen. Het weer zat lang niet altijd mee. In de zomer hebben we veel regen gehad. Mensen gunnen het ons kennelijk,” zegt hij. Van der Linde beschouwt de prijs-kwaliteitverhouding als een van de oorzaken voor het succes. “We hebben onze ticketprijs niet verhoogd ten opzichte van vorig seizoen.” Voor 50 euro kan een gezin met twee kinderen een dagje in Drouwenerzand genieten, inclusief eten en drinken.

Het najaar mocht ongetwijfeld succesvol genoemd worden. “Alleen in de herfstvakantie trokken we 13.000 bezoekers. Dat is evenveel als vorig jaar over de hele maand oktober.” Het Halloweenevenement was toen al een succes waar we dit jaar op hebben verder gebouwd.”

 

Bron: DVHN