Cinecittà World in zware financiële problemen

Het in juli 2014 geopende Italiaanse pretpark Cinecittà World bevindt zich nu al in grote financiële moeilijkheden. Een aantal onderaannemers, die deelnamen aan de aanleg van het park wachten nog steeds op geld dat hun toekomt. Er zijn enkele miljoenen euro’s die nog niet betaald zijn. Het Hof heeft rekening gehouden met het verzoek van hoofdaannemer ICUN (Italiana Construzioni’Ulisse Navarra Spa).

De burgerlijke rechtbank van Rome heeft op 7 november beslist dat de schuldeisers beslag mogen leggen op bezittingen van Cinecittà World wegens niet-betaling van facturen.

De ICUN had de aanbesteding gekregen om de bouw van het park te verwezenlijken. Een deel daarvan hadden ze uitbesteed aan een twaalftal andere bedrijven. Het gerecht heeft beslist dat Cinecittà World nog enkele miljoenen euro’s moet betalen aan ICUN en aan de toeleveranciers.

11407108_481489018677584_6031015712992099971_n

Cinecittà World had gehoopt dat seizoen 2015 beter ging zijn dan het vorige maar dat is waarschijnlijk niet het geval. (Correcte cijfers ontbreken echter nog. )Voor het seizoen 2016 wordt een nieuwe attractie verwacht. Hopelijk geeft dit het park een boost.