Twee witte leeuwen geboren in de Olmense Zoo

Maandagochtend 8 oktober vonden de verzorgers van de Olmense Zoo een jong bij Mona. Het lag in een hoekje en werd niet echt bekeken door de moeder. Zij was nog bezig met bevallen. Het jong werd even in de couveuse gelegd zodat het kon opwarmen. Ondertussen beviel Mona van een tweede jong. Ze likte dit dadelijk goed schoon, dus men had goede hoop. Toch verzwakte de aandacht van Mona opnieuw en moest dit jong ook worden weggenomen.

Mona beviel ’s avonds van een dood jong. Maar de bevalling was nog niet voorbij. Mona had veel pijn en verzwakte de volgende dag erg. De dierenarts werd er ’s avonds laat bij geroepen en Mona kreeg een injectie om de baarmoeder weer in gang te zetten. Even later beviel ze van een vierde dood jong. Om verdere risico’s te vermijden, worden de kleintjes nu verder groot gebracht door de verzorgers. Ze doen het tot nu toe prima. Ook Mona herstelt goed van de bevalling.