Nieuw pretpark van 3,5 miljard euro op komst in Alabama

Er is een nieuw themapark op komst van 3,5 miljard euro in de Amerikaanse staat Alabama. Dat bevestigt een financier van het project. Ook laat hij weten dat het resort tegen het einde van het jaar officieel bekend gaat gemaakt worden.

Het is de bedoeling dat het gigantische project groter wordt dan Magic Kingdom, wat het eerste geopende pretpark is binnen het Walt Disney Resort, gelegen in Lake Buena Vista. Met bijna 20 miljoen gasten per jaar is dit het meest bezochte pretpark in de wereld. Het nieuwe pretpark wil 10 keer groter worden dan Magic Kingdom.

De CEO van Provident Global Capital, Bryan Robinson, een van de belangrijkste investeerders van het project, vertelde in een persbericht dat de grondaankopen aan de gang zijn voor de voorgestelde DreamVision parken in de buurt van Muscle Shoals (Alabama). Dit ondanks de grote herstructureringen die het bedrijf momenteel ondergaat.

DreamVision zal een op muziek geïnspireerd themapark worden en moet een eerbetoon worden aan de geschiedenis van Shoals en de schijnwerper zijn van verschillende muziekgenres. Onder andere country, pop, gospel en jazz moeten terug te vinden zijn in de parken. De genres krijgen ook allemaal een eigen attractie, gaande van een zingende rivier tot een extreme achtbaan. Er moeten ook golfbanen, hotels en winkels komen waardoor het project 20.000 banen zal creëren. Het is de bedoeling dat DreamVision kan openen in 2019.

 

Bronnen: wkrg.com, wikipedia, waff.com