Laatste trackdeel Taron werd geplaatst

Taron, de nieuwe achtbaan gelegen in het, in opbouw zijnde, Klugheimgebied wordt gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin. Dit zal, wanneer hij opent, de snelste multilaunch coaster van Europa worden.  Al maanden wordt gebouwd aan deze parel, vanmorgen was de vreugde dan ook groot wanneer het laatste trackdeel geplaatst werd.

De bouw van de achtbaan begon in maart, volledig gehuld in geheimzinnigheid. Het park deed er alles aan om geen foto’s naar buiten te laten komen. Maar eens het pretparkseizoen begon, kon de bezoeker niet meer naast de nieuwe baan kijken. De alles overheersende achtbaan werd het gespreksonderwerp op meerdere sites. De foto’s volgden elkaar dan ook razendsnel op, waardoor iedereen de bouw kon volgen, ook op onze site hebben we een bouwtopic.

Deze achtbaan zit vol snelle bochten en overbankings, wat dit zonder twijfel een van de meest intense van Europa maakt.

Feiten:

  • Bouwer: Intamin
  • Dubbele launch coaster (LSM)
  • Snelheid: Sneller dan 100km/u
  • Lengte: Langer dan 1.400 meter
  • De baan kruist zichzelf 116 keer

Vanmorgen werd dan uiteindelijk het allerlaatste trackdeel geplaatst. Dit is een nieuwe mijlpaal in het project. Aan het laatste trackdeel hingen traditioneel de vlaggen van het land waarin de baan gebouwd wordt en die van het land van bouwlieden. Men zal nu verder werken aan de afwerking van de thematisering rond en aan de bouw.

Ook werd het eerste treintje gespot op de bouwwerf, nog volledig verpakt. Het is nu dus uitkijken naar de plaatsing en de eerste testritten.

Foto’s: Phantafriends