Houten achtbaan Huricane wordt afgebroken

Dania Beach is een dorp in Broward County in Florida. In het dorp vond je Boomers terug. Een kinderspeelpark. Vergelijkbaar met parken als Kinderstad Heerlen, Mini Mundi, Mega Speelstad. Boomers is een groep die je terug vindt in New York, Florida en California.

De meeste parken hebben een indoor gedeelte met draaimolens, speeltuigen, restaurant en show. In het buitengedeelte vind je dan weer mini golf, Gocarts, Kinderachtbanen, Botsauto’s en nog veel meer terug.

Echter was er 1 uitzondering op de regel. In het Florida park gelegen in Dania Beach stond er een houten achtbaan ‘Huricane’. Deze € 6 miljoen kostende achtbaan werd  gebouwd in 2000 door Coaster Works Inc. en zal volgend jaar verwijderd worden. De baan is al van 2011 niet meer in gebruik geweest. De locatie die vrijkomt, zal gebruikt worden voor een nieuw project met de naam Dania Pointe.

Coaster Works Inc. heeft maar twee achtbanen gebouwd, deze en Thunder Eagle in Race World, die ook opende in 2000 en een jaar later verhuisde naar Cascades d’eau de Piedmont  in Canada, waar hij door vergunningsproblemen nooit opgebouwd werd.

De vrijgekomen plaats zal jammer genoeg niet gebruikt worden voor een uitbreiding van Boomers, dit park sloot eerder dit jaar de deuren. Tegen 2017 zal er een gigantisch shoppingcomplex, verrijzen op de plaats van de houten achtbaan en het pretpark.

Bron: Therealdeal.com