Grondige revisie voor achtbaan The Incredible Hulk

Universal sloot onlangs The Incredible Hulk, één van de weinige gelanceerde achtbanen van B&M, voor een grootse renovatie. De achtbaan opende in 1999 en werd dit jaar gesloten voor een volledig revisie, Universal beloofde bij de sluiting van de achtbaan dat er zal gewerkt worden aan een nieuwe totaalbeleving van de attractie.

 

Het park neemt het woord ‘renovatie’ wel zeer ernstig. Grote delen van de track werden verwijderd en zullen vervangen worden door nieuwe, ook de treinen werden verwijderd en zullen vervangen worden door nieuwe exemplaren. Dit is zonder twijfel het grootste renovatieproject dat we ooit zagen bij een achtbaan van B&M. Nooit eerder werd zoveel track vervangen.

De achtbaan zou een volledig nieuw lanceersysteem krijgen en grote delen van de track worden vervangen, of dit ook zal leiden tot een verandering aan de totale lay-out werd momenteel nog niet bevestigd. Ook de treinen worden volledig vervangen. De sit down treinen zouden plaats moeten maken voor nieuwere, floorless treinen met onboard muziek.

De achtbaan zal pas heropenen in de zomer van 2016.

Onderstaande foto’s kunnen traantjes veroorzaken bij de liefhebbers van B&M staal, de trackdelen en oude treinen liggen momenteel op het terrein van een oud ijzer verwerkend bedrijf, klaar om verknipt te worden in duizend kleine stukjes en nadien gerecycleerd te worden.

Foto’s: Intheloop