Bouw nieuwe achtbaan Bush Gardens gaat verticaal

In Bush Gardens Tampa wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe achtbaan die zal openen in 2016. Cobra’s Curse wordt een Spinning Coaster, geconstrueerd door Mack Rides. In tegenstelling tot de gekende spinning coasters van Mack Rides zoals Dwervelwind in Toverland, zit je niet met de rug tegen elkaar, maar achter elkaar. De treintjes bieden in totaal plaats voor telkens 8 personen. Elk karretje bevat twee zulke bakjes waar je met 4 personen in kunt plaats nemen en die tegenover elkaar zullen draaien.

Cobra’s Curse zal behalve de speciale treinen ook geen traditionele kettinglift krijgen maar een verticale lift. Deze achtbaan, die zal openen in 2016 wordt een totaal nieuwe opvatting van het spinning coaster concept.

De bouw van deze achtbaan lijkt nu op volle kracht vooruit te lopen, de eerste trackdelen arriveerden nog maar enkele weken geleden en vandaag gingen de eerste trackdelen al de hoogte in.

Cobra’s Curse wordt ongetwijfeld een mooie aanvulling voor het aanbod in Bush Gardens. Na de opening van de spectaculaire vrije val toren in 2014, Falcons Fury, wordt er nu opnieuw aan het ganse gezin gedacht.