Bouw houten achtbaan Walibi Rhône-Alpes gaat verticaal

Walibi  Rhône-Alpes, het enige resterende Franse Walibi park opent volgend jaar een houten achtbaan van The Gravity Group. Dit is de grootste investering die het park ooit maakte.

De werkzaamheden voor deze nieuwe achtbaan gingen enkele weken geleden van start. Na het uitgraven kwamen er al snel funderingen te liggen. In een snel tempo werd er verder gewerkt.

Ondertussen werden ook de eerste trackdelen al geplaatst. In een snel tempo zien we de contouren verschijnen van wat ongetwijfeld een zeer leuke achtbaan wordt. Over de uiteindelijke statistieken is momenteel nog niets geweten.

De investering bedraagt €4.2 miljoen. 2016 wordt het jaar waarin CDA in heel wat van haar parken enorm investeert. Walibi Belgium krijgt een unieke watercoaster, Walibi Holland een achtbaan van Mack, Parc Asterix een Disco Coaster van Zamperla.In Fort Fun, het Duitse park uit de groep zal verder gewerkt worden aan een groot indoor gebied.

Foto’s: Ameworld