Vlaggetje Safaripark Beekse Bergen op top van Kilimanjaro

 

Als het goed is, prijkt er op 8 oktober een vlaggetje van Safaripark Beekse Bergen op de top van de Kilimanjaro. Drie medewerkers en één vrijwilliger van Safaripark Beekse Bergen beklimmen de hoogste berg van Afrika namelijk voor het goede doel: Save the Rhino!

TeamKili, zoals zij zichzelf noemen, van Safaripark Beekse Bergen, bestaat uit Hans Groffen (49 jaar en vrijwilliger bij Stichting Vrienden Safaripark), Laura Knipping (33 en werkzaam als dierverzorger), Kris Hekhuis (38 en actief als Ranger) en Maartje Smetsers (28/dierverzorger). Zij reizen in oktober af naar Tanzania en willen met het beklimmen van de Kilimanjaro aandacht vragen en geld ophalen voor Save the Rhino, een organisatie die zich bezighoudt met het beschermen van neushoorns in het wild.

De hoogste berg van Afrika

De leden van TeamKili komen dagelijks in aanraking met dieren die bedreigd zijn in het wild. Safaripark Beekse Bergen zet zich al in voor deze dieren door onder andere te participeren in Europese fokprogramma’s, maar TeamKili wilde zich directer inzetten. Het beklimmen van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, is voor hen de perfecte manier om geld in te zamelen voor een Afrikaanse diersoort die op het randje van uitsterven staat.

De neushoorn

Overal ter wereld worden dieren met uitsterven bedreigd en staan natuurgebieden onder druk. De neushoorn is één van de diersoorten waarvan de aantallen in het wild momenteel hard achteruit gaan. In 2014 werden er in Zuid-Afrika in totaal 1215 neushoorns gedood: een nieuw record voor deze eeuw.

Donaties

Wie TeamKili en de neushoorns wil helpen kan geld overmaken naar rekening NL16INGB 0006 6432 62 t.n.v. Stichting Vrienden Safaripark/TeamKili. Het streefbedrag van Team Kili is 25.000 euro, dus elke bijdrage – groot of klein – is welkom.

Kijk hier voor meer informatie over TeamKili.