Ubisoft wil een pretpark openen in Maleisië tegen 2020

Heeft u ooit al een Ubisoft game gespeeld en gedacht, “wow, dit zou zalig zijn, mochten ze hier een attractie rond bouwen?” Dan is er goed nieuws, die wens zal waarschijnlijk weldra uitkomen. Ubisoft heeft plannen bekend gemaakt om een Next-generation themapark te bouwen. Dit park zou openen in 2020 en zal volgens de plannen gesitueerd zijn in Kuala Lumpur te Maleisië. Het park zal een indoor complex worden van 10.000 m2. Hier zullen zich attracties, shows en andere vormen van animatie bevinden, allemaal geïnspireerd op de Ubisoft games en personages.

 

“Onze intentie voor dit park is ervoor te zorgen dat mensen volledig kunnen opgaan in een wereld die rechtstreek uit één van onze games zou kunnen komen. Ze worden als het ware helden in hun eigen, levensgrote game”, zegt senior vice president Jean de Rivières, die het project zal leiden. Het bedrijf ontwierp eerder al een attractie voor Futuruscoop in Frankrijk. Het park zal samen met de Maleisische themaparkontwikkelaar RSG ontwikkeld worden, hetzelfde bedrijf dat ook zal instaan voor de uitbating. Ubisoft zal de creatieve controle over de attracties behouden. Specifieke details over de attracties in het pretpark zijn nog niet bekend.

Maleisië is het tweede best bezochte land in Azië, wat dit tot de ideale locatie maakt. “Er is plek voor meerdere projecten, de middenklasse groeit en heeft nood aan entertainment,” voegt Rivières er nog aan toe.