The Smiler weer in beweging in Alton Towers

Achtbaan The Smiler in Alton Towers is de beruchtste baan van dit jaar. In juni gebeurde er een zwaar ongeluk op deze achtbaan toen 2 treintjes tegen elkaar botsten. Er raakte toen 16 mensen gewond, 2 daarvan verloren een been. Voor Alton Towers en Gerstlauer de bouwer van de achtbaan was dit een zwarte dag in hun geschiedenis.

Uit de eerste resultaten van het onderzoek zou blijken dat het personeel een fout maakte. Die zouden een waarschuwing van de attractie genegeerd hebben. Het onderzoek is nog volop bezig.

Ondertussen zijn er werkzaamheden bezig aan de achtbaan, ook werden er enkele testritten uitgevoerd. Fans van het park en de achtbaan hopen op een heropening. De leiding van Alton Towers heeft bekend gemaakt dat de baan in de nabije toekomst niet zal openen. De attractie zou testen ondergaan in functie van het onderzoek naar het ongeval.

Ondertussen heeft het park veel winst en bezoekers verloren door het ongeval, en ook voor volgend jaar vreest het park en Merlin, de groep waartoe het park behoort, voor dezelfde trend.

 

 

Het park maakt zich momenteel klaar voor een nieuwe editie van Scarefest, mogelijk dat hier wel wat positievere resultaten behaalt zullen worden.

Bron: Looopings, Birminghammail

Foto: Looopings, Birminghammail