The Joker opent in Six Flags Discovery Kingdom

1172801-final

Hout ontmoet staal en zorgt voor een unieke beleving. In de lente van 2016 zal Six Flags Discovery Kingdom de meest geanticipeerde nieuwe achtbaan openen in Noord California in de laatste 10 jaar, The Joker. Deze schitterende, extreme achtbaan zal de attractie worden die je ‘moet’ gedaan hebben. Hierdoor houdt het park haar status van thrill capital hoog.

 

 

“The Joker zal de achtbaan zijn waar men het meest over praat in 2016,” vertelt parkdirecteur Don McCoy. “We zijn blij deze innovatieve technologie te introduceren in het park, dit is een perfect huwelijk tussen het klassieke en moderne dat een achtbaanontwerp kan bieden. Onze bezoekers zullen een unieke ervaring krijgen.”

The Joker is de tweede attractie met een thema van DC Comics nadat het park Superman Ultimate Flight opende in 2012. De schurk is duidelijk terug te vinden in chaotische bochten en andere gekke dingen. Deze achtbaan zal een unieke “step-up-under-flip inverted roll” krijgen waarbij de berijders horizontaal ondersteboven gaan. The Joker bevat ook een “Fake-out” element en een unieke wave turn, de enige in zijn soort aan de westkust.

 

 

De feiten:

  • 975 meter tweekleurige track in paars en groen
  • Een wilde Zero G Barrel Roll
  • 3 inversies
  • 15 extreme airtime momenten
  • Een topsnelheid van 85 km/u

Voor de bouw van The Joker sloot enkele weken geleden de iconische en traditionele houten achtbaan Roar!. The Joker zal openen in de lente van 2016.