Six Flags Great Adventure krijgt intense achtbaan

Six Flags Great Adventure zal domineren als ‘Koning der chaos’ in 2016, wanneer het grootste themapark ter wereld de unieke achtbaan Total Mayhem opent.

 

 

Na een optakeling van 40 meter op de verticale lifthill, zal deze ‘free fly’ achtbaan voor onrust zorgen, de berijders gaan minstens 6 maal ondersteboven tijdens hun gewichtloze rit. Thrillseekers zullen sensationele minuten beleven wanneer ze duiken en draaien. Ze gaan van niveau naar niveau via onverwachte drops. De zitjes zijn zo ontworpen dat de berijders de track niet zien, niet boven hen, niet onder, wat zorgt voor een verrassingseffect. Ze zijn enkel omgeven door de lucht, de grond onder hen en het meer dat vlakbij ligt.

“We zijn opgewonden om onze plannen te onthullen, we bouwen een van de nieuwste concepten in de achtbaanindustrie met Total Mayhem,” vertelt parkdirecteur John Fitzgerald. “Six Flags Great Adventure’s wereldbekende achtbaanaanbod zal uitbreiden met een doldwaze attractie. Deze verticale achtbaan zal de zwaartekracht tarten en is onvoorspelbaar. Dit is de perfecte toevoeging aan ons dynamische aanbod vol award winnende achtbanen.”

 

Het unieke ontwerp van Total Mayhem:

  • Een indrukwekkende, zwevende en bochtige I-Box track met een uniek ontwerp.
  • Een unieke, magnetische technologie die voor omwentelingen zorgt en de gasten een gevoel van gewichtloosheid biedt.
  • 4D treintjes waarin 8 berijders plaats kunnen nemen.
  • Men zit oog in oog met elkaar.
  • Een 40 meter hoge, verticale lifthill.
  • Twee meer dan 90° drops waarbij je een vrije val ervaart.

 

Total Mayhem zal openen in de lente van 2016. Deze achtbaan komt in het rijtje van andere indrukwekkende achtbanen te staan, zoals: El Toro, Kingda Ka, Nitro en de in 2015 geopende El Diablo.