Pretparkgames: Thrillville

Thrillville ™(+expansie “Off the Rails”)  is een combinatie tussen een pretpark-manager spel, een achtbaan simulator en een mini-games collectie, ontwikkeld door “Frontier Developments” en geproduceerd door “LucasArts”. De speler creërt achtbanen die de bezoekers het ultieme kick gevoel moeten geven. De achtbaantreinen worden gelanceerd van het ene spoor naar het andere of door de lucht als een kanonskogel. De zwaartekracht wordt getrotseerd alsof het niets is. Kortom, je kan het zo gek niet bedenken of je kan het in dit spel bouwen.

 

 

Het spel is naast het basisspel tevens voorzien van 34 (multiplayer) minigames, meer dan 15 themagebieden, maar liefst 40 thrill rides en een vreemd verhaal dat alles met elkaar verbindt.

Het doel van het spel is om vijf verschillende pretparken (die je telkens moet ontgrendelen door missies te voltooien) te beheren. Elk park heeft drie aparte themagebieden en binnen elke zone heb je drie open ruimtes waar je alles kan aanpassen of versieren naar eigen wens.

Het grootste deel van het spel controleer je een vast personage voor alle interacties i.v.m attracties, achtbanen, bezoekers en vrijwel alle andere opties. Beslis welke attracties open zijn, hoe ze eruit zien en hoeveel spanning ze creëren bij de bezoekers. Plaats kraampjes en houdt rekening met de financiële kant van het park. Werf personeel aan, geef ze een gepaste opleiding en regel marketing campagnes.

Heel leuk is de interactie met de bezoekers. Treed met hen in dialoog om zo meer te weten te komen over hun interesses en frustraties.

Een andere belangrijke onderdeel van de gameplay is uiteraard het bouwen van achtbanen. Met de hiervoor speciaal ontwikkelde tool, kan je krankzinnige achtbanen creëren.

Elke mini-game in het spel kan worden gespeeld met meerdere spelers en vaak in meerdere modi, zoals “co-op” of “battle”

Leuke toevoegingen aan het spel:

  • Bouw en neem plaats in je eigen ontworpen creatie.
  • Themagebieden zoals “Battleville, Winterville, Spaceville en Aeroville, en vele anderen.
  • Plaats Nitro-boosts op je karretje voor een extra snelle rit.
  • Animatronics en vuureffecten plaatsen naast je achtbaan geven net dat ietsje extra aan je ontworpen achtbaan.
  • Speel meer dan 100 missies.

 

Min. Systeemvereisten:
Windows 2000/XP/Vista of Xbox
Intel Pentium III 1,0 GHz of Athlon XP
Geheugen: 256 RAM
Videokaart: 64 MB 3D-videokaart met Vertex Shader- en Pixel Shader-mogelijkheden
DirectX®: 9.0c
Harde schijf: 3,9 GB
Geluidskaart: DirectX 9.0c

 

Bron: Steam