Maleisië wordt trekpleister voor pretparkgangers

Animation Film Studios Park, is gepland in het uiterste noorden van het land en zal een oppervlakte bezitten van ongeveer 20 hectare. Er zullen zes themazones gebouwd worden. De plannen omvatten tevens een darkride rond het spookje “Casper”, een achtbaan, een vrije val toren en een Smurfen “bioscoop”.

Voor de allerkleinsten zal er een meet & greet zone komen waar ze de mascottes tegen het lijf kunnen lopen.

Er worden ook 3 stuntshows gepland: “AlphaForce”, “BravoForce” & “Deltaforce”. Bij opening zal het park ongeveer een 40-tal attracties en evenementen aanbieden aan de bezoeker.

Men verwacht een bezoekersaantal van ± 1,4 miljoen bezoekers tijdens het 1ste jaar. Als alles goed gaat, volgen er twee uitbreidingen namelijk een hotel en een commercieel complex met winkels en restaurants en zelfs een waterpark.

De opening van het tweede park is maar pas voor 2020 gepland te Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Het park zal zowel een indoor als een outdoor gedeelte bevatten. Men heeft een  overeenkomst met het Franse softwarebedrijf “Ubisoft” voor het gebruik van haar licenties: Raving Rabbids, Assassin’s Creed, Rainbow Six, Splinter Cell, Just Dance Rayman of Far Cry, allemaal tittels die in aanmerking zouden kunnen komen voor een attractie. Binnenkort wordt er meer informatie vrijgegeven.

Momenteel wordt er ook gebouwd aan een 20th Century Fox park en bestaat er al een Legoland.

 

Bron: Variety.