Hamster achtergelaten in DierenPark Amersfoort

Hoofddierverzorger Bas Aalders stond even raar te kijken toen hij de oproep kreeg dat er mogelijk een rat in het verblijf van de luiaard, nachtaapjes en plompe lori’s was gezien. Al snel bleek het om een zwart-witte hamster te gaan die vermoedelijk door een bezoeker is achtergelaten in DierenPark Amersfoort.
Nadat de goudhamster was gevangen, maakte het dier een verwilderde indruk met kale plekken in zijn vacht. ‘‘Deze keer is het goed afgelopen, maar dat had zowel voor de andere dieren als voor de hamster anders kunnen zijn,’’ vertelt de hoofdverzorger. ‘‘Al onze nieuwe bewoners gaan eerst in quarantaine, zodat er geen eventuele ziektes worden overgedragen en daarnaast krijgt de hamster hier niet het juiste voedsel.’’
De goudhamster is vermoedelijk afgelopen weekend losgelaten in het nachtverblijf van DierenPark Amersfoort door een bezoeker die niet meer voor het dier kon of wilde zorgen. ‘‘Het houden van dieren is een grote verantwoordelijkheid en het is dan ook verstandig om goed na te denken voordat je een huisdier aanschaft,’’ zegt hoofddierverzorger Bas Aalders. Het gebeurt vaker dat mensen hun huisdier achterlaten op plekken waar zij hopen op een goed leven voor hun dier, maar voor DierenPark Amersfoort is dit iets nieuws. Het park hoopt dan ook dat het bij deze ene keer blijft en benadrukt dat dit voor geen van de betrokken dieren een goede oplossing is.