Alton Towers creëert ijsje dat niet smelt

Ooit al het probleem gehad dat je een ijsje at op een warme zomerdag en je dit onmogelijk kan zonder er een knoeiboel van te maken, omdat het ijs smelt nog voordat u het kan opeten? Alton Towers heeft hiervoor de oplossing gevonden.

 

Het themapark heeft het allereerste ijsje ter wereld bedacht dat niet smelt. Dit idee kwam er na een enquête waaruit blijkt dat 48% van de Britten niet in staat waren een ijsje te verorberen voordat het begint te smelten. Dit zou zelfs een van de grootste frustraties zijn.

In de innovatieve keuken van het park werd een proces gecreëerd dat het ijs op zulke lage temperaturen behandeld dat het de hitte kan weerstaan. De makers beloven ook dat er heel wat testen gedaan zijn om er voor te zorgen dat het hoorntje knapperig genoeg is.

Gill Riley van Alton Towers vertelde: “We kregen geweldige opmerkingen van onze gasten van alle leeftijden die het niet smeltbare ijs probeerden. Je kan gewoon geen betere verfrissing vinden dan een ijsje op een warme zomerdag, daarom wilden wij er eentje creëren waarvan onze gasten de hele dag konden genieten. Veel ouders die ons resort deze zomer bezochten vertelden dat ze het geweldig vonden hun kinderen te zien genieten van het ijsje zonder onder het ijs te hangen.”

Bron: Uttotexter