Sprookjesachtige Halloween in Disneyland Parijs

Beleef met het hele gezin een spannend najaarsavontuur vol mysterie, geheimzinnige gebeurtenissen en betoverende verrassingen.

llDe Disney Schurken laten zich luider horen dan ooit en willen niets liever dan je laten huiveren van plezier. Maar pas op, want dat doen ze door je flink voor de gek te houden! Je Disney helden hebben zich speciaal verkleed en de sfeer is griezelig goed. Jezelf lekker bang laten maken tussen de attracties in het Disneyland Park was nog nooit zo leuk! Maar zorg wel dat je op tijd bij het Kasteel van Doornroosje bent voor de schitterende afsluiting van deze unieke dag: Disney Dreams!

Het meest spook-taculaire seizoen van het jaar staat weer voor de deur. Van 1 oktober t/m 1 november 2015 kan je Disney’s Halloween Festival bezoeken in Disneyland Parijs. Net als vorig jaar keert Mickey’s Halloween Harvest Celebration terug en zullen de meet & greets met de slechteriken deels worden verplaatst. Om u helemaal onder te dompelen in de Halloween sfeer, keren de bekende fotolocaties en het decor met witte spookjes terug.

De decoratie van de afgelopen jaren zal ook komend seizoen weer te zien zijn. Town Square en Main Street USA worden wederom overgenomen door spookjesfiguren waar u tevens mee op de foto kunt. Speciale Halloween banners en pompoenen zullen weer op de gebouwen geplaatst worden en in Frontierland zullen pompoenmannen en –vrouwen in de decoratie terug te vinden zijn. Op Central Plaza zullen de grote Halloween beelden van Disney figuren te zien zijn.

Meet & Greets

Alle figuren zullen in Halloweenoutfit verschijnen, met uitzondering van het witte katje Marie uit The Aristocats.

  • Winnie the Pooh & Marie (uit The Aristocats): om beurt op Town Square
  • Minnie Mouse & Stitch: om beurt aan Casey’s Corner
  • Goofy’s magische snoepmachine: Town Square
  • Jack Skellington & Sally (The Nightmare Before Christmas): Frontierland, ingang Thunder Mesa Riverboat Landing

De Castle Courtyard, tijdens Halloween omgetoverd tot ‘Maleficent’s Court’, wordt gedecoreerd met rotsen en enorme takken die zullen bewegen in de wind. ’s Avonds wordt het plein aan het kasteel op speciale wijze verlicht. Hier kan je Maleficent  uit Doornroosje ontmoeten. De overige slechteriken zoals Jafar, Kapitein Haak, Dr. Facilier, Cruella De Vil, Gaston, de boze heks uit Sneeuwwitje en de Hartenkoningin uit Alice in Wonderland zullen in de namiddag te zien zijn bij de Royal Castle Stage.

Mickey’s Halloween Harvest Celebration, beter bekend als de Halloween Cavalcade, komt dit jaar terug. Vorig jaar werd er nog een nieuwe float toegevoegd, genaamd ‘Raise the Rafters’. Mickey’s Halloween Harvest Celebration kan je meerdere keren per dag bewonderen in het Disneyland Park. Disney Magic! on Parade, de dagelijkse parade in het Disneyland Park, zal nog steeds elke dag te zien blijven, alsook de gewone versie van Disney Dreams!, de avondshow.

Als laatste zullen er ook diverse livebands te zien zijn in het Disneyland Park. Je kan ze vinden op Town Square en Frontierland (nabij de locatie voor de meet & greet met Jack Skellington & Sally).

Soirée Halloween

Op zaterdag 31 oktober 2015 vindt naar jaarlijkse gewoonte ‘Soirée Halloween’ plaats. Tijdens dit speciale event zal er zoals gewoonlijk weer veel extra entertainment te zien zijn. Zo zal het park vanaf 20u30 enkel toegankelijk zijn met een speciaal ticket. Bezoekers betalen hiervoor €42 per persoon, kinderen tem 2 jaar krijgen gratis toegang. Bezoeker met zo’n speciaal ticket kunnen van 17u een speciaal toegangsbandje bekomen aan de ingang van Disneyland Park. Tijdens deze speciale avond is het uitzonderlijk toegestaan om Halloweenkostuums te dragen. Let wel op dat medewerkers kostuums kan weigeren wanneer deze te choquerend of ongepast worden beschouwd. Disney’s Halloween Party in Disneyland Paris: zo veel plezier dat je er bang van zou worden! Zoek je kostuum vast bij elkaar en boek snel je ticket, want op is op!

Tickets bestellen

Bron: discoverthemagic, Café Mickey, Disneyland Paris