Universal Studios Japan krijgt Flying Coaster

Universal Studios Japan, een Aziatisch zusje van de Amerikaanse parken, opende de deuren in 2001. Het park is gelegen in Osaka. In het park vinden we momenteel al 4 achtbanen terug. Hollywood Dream: The Ride, een hypercoaster van B&M, Snoopy’s Great Race, een indoorachtbaan van de Japanse bouwer Senyo Kogyo  CO, Space Fantasy The Ride, een Spining Coaster van Mack Rides en Flight off The Hippogriff, een junior coaster van Vekoma.

 

Aan deze collectie zal het park nu een mooie toevoeging doen met een flying coaster van B&M. Deze achtbaan zal komen te liggen in het Jurassic Park gedeelte. In dit gedeelte vinden we ook Jurassic Park The Ride terug, een grote waterattractie terug die je doorheen het land der dino’s voert eindigend met een drop van maar liefst 25 meter, die een grote splash veroorzaakt.

De nieuwe achtbaan zal een slordige 10 miljard Yen gaan kosten. De parkeigenaar gokt op een sterke groei aan bezoekers door deze investering. Deze zou naar schatting moeten verdubbelen.

Over de achtbaan zijn nog niet veel details vrijgegeven, enkel dat het een B&M flying coaster wordt en hoogstwaarschijnlijk een pterosaurus thema krijgt.

Volg de volledige bouw van deze achtbaan hier.

Bron: Universal