Uitzonderlijke leeuwengeboorte in de Olmense Zoo

In de zoo van Olmen, gelegen in het gelijknamige Kempische dorp, vind je een uitgebreide collectie dieren terug. Een grote passie van parkeigenaar Charel Verheyen zijn de katachtigen, daarmee is alles ook begonnen.

Twee weken geleden mocht de Olmense zoo een uitzonderlijk groot nest leeuwenwelpen verwelkomen. Er werden maar liefst zes welpjes geboren, jammer genoeg is een van de welpjes kort daarop overleden.

“Voor een leeuw is zo’n nest heel uitzonderlijk, meestal krijgt een leeuw maar twee tot drie welpjes per nest,” verteld Charel Verheyen.  “De vijf ander welpjes doen het goed, moeder JJ zorgt goed voor haar kroost en dankzij het mooie zomerweer komt ze er zelfs al mee naar buiten. “

De moeder JJ en vader Simba zijn nog vrij nieuw in het park, het gaat om hun eerste nest. De moeder is zeer beschermend over haar kroost, daardoor kon men het geslacht nog niet vaststellen. Het eerste jaar blijven de welpen sowieso nog bij de moeder. “ de eerste maanden leven ze van de moedermelk, soms eten ze na vijf of zes weken al af en toe een stukje vlees. Momenteel kunnen ze nog niet zelfstandig lopen, maar de moeder neemt ze overal mee naartoe,” verteld Charel.

Bron: Gazet Van Antwerpen

Foto: Olmense Zoo