Tropical Islands breidt uit met buitengebied

Tropical Islands is het grootste, overdekte zwempark van Europa. Het park zal binnenkort nog een enorme groei kennen. Aan de zuidelijke zijde van de grote hal wordt momenteel gebouwd aan een buitengebied van 35.000 m2.

Jan Janssen, CEO van Tropical Islands, Landrat Stephan Loge en Joachim Hagemann, bestuurslid van de Tropical Islands, hebben tijdens een formele ceremonie een tijdcapsule als symbolische eerste steen gebruikt.

In dit buitengebied zullen de gasten kunnen genieten van diverse nieuwe waterattracties. Een daarvan is een Wild Waterrivier, welke de grootste van Duitsland moet worden. Met een lengte van 250 meter wordt dit ongetwijfeld een geweldige toevoeging.

Men is begonnen met de bouw van een ondergronds waterreservoir. Hierin zal elke nacht al het water uit het buitenzwembad en de wild waterrivier opgeslagen worden, om extreme afkoeling te voorkomen.

Eens deze bouwwerken afgelopen zijn wordt met de aanleg van het effectieve buitengebied begonnen. De doorgang van het overdekte gebied naar buiten toe zal worden gecreëerd. Terrassen en tuinen zullen aangelegd worden. Als laatste zal een grote duinheuvel aangelegd worden, om de wind op te vangen.

 

Bron: Tropical Islands