Sfeerverslag: Slagharen – Mardi Grass 26/07/2015

Regen, regen en nog eens regen. De afgelopen dagen hield het maar niet op. Ons dagje Plopsa Indoor Coevorden en Slagharen leek in het water te vallen. Gelukkig was er 1 zonnige dag in een natte week. En laat die zondag 26 juli nu net de dag zijn dat wij er nog eens op uittrokken.

Na een lange rit komen we aan in het kleine, maar fantastische mooie Plopsa Indoor Coevorden. Eens in de hal valt op dat het toch vrij klein is, maar geen nood. Kinderen amuseren zich hier rot en ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Veel tijd hadden we niet, want Slagharen stond ook nog op de planning.

Starten deden we met het  leuke mini drop torentje van Zierer. Je komt ze bijna overal tegen. En staan garant voor een leuk ritje.

Als echte coasterfans kunnen we de Wickiecoaster natuurlijk niet overslagen. Een leuk baantje.

We nemen rustig wat foto’s en gaan dan richting de intenste attractie van het park. Anubis is een mini-frisbee. Een grotere variant vind je terug in Duinrell, Walibi Holland en Moviepark Germany. Naast deze grote variant bestaat er ook een giant versie. Die gaat door het leven als Sledgehammer in Bobbejaanland. Het klinkt misschien vreemd, maar deze mini versie is de intenste van de 3. Wat een rit. Niet voor mensen met een zwakke maag.

Na dit ritje zit het er bijna op in Coevorden, we nemen nog wat foto’s, gaan naar de wagen om er een boterham te eten om 20 min later in Slagharen te arriveren.

Bij aankomst leek het daar een drukte van jewelste te worden. En gelijk kregen we. Bij aankomst aan de kassa werd ons vermeld dat we met ons Bobbejaanland abonnement rechtstreeks naar de poortjes mochten. Jammer genoeg werden we aan de poortjes terug naar de kassa gestuurd. De dame aan het loket verontschuldigde zich voor de fout die ze gemaakt had en enkele tellen later konden we met ons gratis ticketje naar binnen.

We waren het incident vlug vergeten, want eens we binnen waren stond het er vol met exotische dansers en danseressen. Ook de parkmascottes waren van de partij.

Genoeg tijd verloren, op naar de vrije val. Mijn medegenoten kunnen niet wachten, maar ik blijf toch liever kijken.

De eerste coaster is Mine train, een leuk Vekomabaantje.

Op naar het recent toegevoegde deel van het park: Jules Verne Adventureland.

De Enterprise, nog eentje van Schwarzkopf, is de beste die ik al deed.

We nemen wat foto’s van alle kinderattracties hier en lopen verder richting Expeditie Nautilus. Deze Twist & Splash attractie van Mack geeft je gegarandeed een nat pak.

Iets verder staat nog een Schwarzkopf attractie, de octopus.

We werden letterlijk tegengehouden door alle kleur en schwung dat er toen aankwam. Een klein spektakel op en rond de fontein was echt de moeite waard.

We kuieren over de gezellige winkelstraat van Slagharen. Je passeert hier tal van winkels, restaurants, maar ook het reuzenrad en de uitkijktoren.

Op het einde vind je het 2de deel van het park. Eerst nemen we een kijkje bij de nieuwe Aqua Mexicana. Groot was onze verassing toen bleek dat er een trap naar een terras was, vanwaar je zicht had op het buitendeel. Je kunt daar ook het zwemparadijs binnen gaan als niet-zwemgast. Een brede, ruime gang laat je de binnenkant bewonderen. Leuk gedaan van Slagharen.

Genoeg getreuzeld, eindelijk staat de Schwarzkopf baan van het park op het programma. Thunderloop is een kopie van de ondertussen verdwenen Looping Star in Bobbejaanland. Frontseat voor een onride, schitterende baan. Je voelt dat ze hier onderhoud aan gedaan hebben.

We liepen wat verder rond, tot we ons plots herinnerden dat er ook een parade was. We liepen zo vlug we konden en zagen nog een klein stukje van de parade.

Op naar de Condor, een leuke attractie.

Ook de paardjes kregen een bezoekje van ons. Dit deel vind ik schitterend voor de kindjes.

Een ritje op de piratenboot mag zeker niet ontbreken.

En mijn favoriete draaimolen Tomahawk, een troika van Huss, mag zeker ook niet ontbreken.

Na een lekker hapje is het tijd voor de dark-ride van het park. Wild West Adventure is een dark-ride in een gigantische tent. Vroeger deed deze tent dienst als show locatie, maar nu is ze volledig omgebouwd naar een prachtige dark-ride.

Een 2de ritje Thunderloop mag niet ontbreken natuurlijk.

We sluiten de dag af met een ritje op Apollo, wederom een zweefmolen van Schwarzkopf. Deze bouwer is toch werkelijk fantastisch.

Meer foto’s van onze gezellige dag kan u hier vinden.

Sfeerverslag door: Maarten Busschots