Plopsa Indoor Coevorden springt in de bres voor Jolan

Plopsa Indoor Coevorden steunt de zieke peuter Jolan. In samenwerking met de Omroep Menterwolde veilt Plopsa een exclusief dagje uit in Plopsa Indoor Coevorden voor het goede doel. De opbrengst gaat integraal naar de stichting ‘Zorg voor Jolan’.

De familie Sienôt heeft het hard te verduren. Hun tweejarige peuter Jolan is gediagnosticeerd met neuroblastoomkanker. Jolan was amper 5 weken oud toen de ziekte ontdekt werd. Na vele agressieve chemobehandelingen kon de tumor gehalveerd worden en ziet het gezinnetje eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel.

De enige kans op hoop om deze ziekte volledig te nekken is immunotherapie. Deze is momenteel enkel te verkrijgen in Amerika. “We kregen de opdracht om ons klaar te maken voor een zeer kostbare reis over de oceaan”, getuigt mama Alja. “De artsen schatten dat alles bij elkaar ruim € 60.000 gaat kosten. Wetende dat we, naast de zorg die we Jolan moeten bieden, het niet alleen kunnen redden, hebben we besloten hulp te vragen. Zo is de stichting ‘Zorg voor Jolan’ tot leven geroepen.”.

Omroep Menterwolde, het lokale radiostation van de gemeente waar de familie Sienôt woonachtig is, leeft erg mee met de situatie waarin het gezin verkeert en wil graag wat geld in het laatje brengen voor de stichting ‘Zorg voor Jolan’. Indoor themapretpark Plopsa Indoor Coevorden grijpt deze kans met beide handen om een extra duit in het zakje te doen. Naar aanleiding van dit goed doel veilt Plopsa een exclusief dagje uit in Plopsa Indoor Coevorden. De veiling vindt plaats op de Facebookpagina ’48 uur voor Jolan’. De hoogste bieder kan samen met het gezin genieten van gratis toegang tot het park op een dag naar keuze, een heerlijke maaltijd en als afsluiter een meet & greet met een Plopsa-figuur. “We waren erg aangedaan toen we het verhaal van Jolan hoorden”, vertelt parkmanager Harold de Vries. “Als geëngageerde organisatie dragen we graag ons steentje bij aan dergelijk goed doel. We hopen op een goed herstel van Jolan en hopen hem in de toekomst zeker ook te verwelkomen in ons park.”.