Planckendael organiseert een ludieke wedstrijd

Planckendael organiseert een unieke wedstrijd, de Qiyo-tiendaagse. Bezoekers mogen ín het olifantenperk zoeken naar verstopte pluchen olifantjes en kunnen zo een douchebeurt met Qiyo winnen. Van 20 tot 29 augustus om 10u wordt er verzamelen geblazen aan de olifantentempel. Gelukszoekers krijgen de kans om een half uurtje in het buitenverblijf van de olifantenfamilie te speuren of gewoon te genieten.

Speuren op het buitenperk

Je mag dus rondlopen in de privétuin van de olifanten, een echt unieke gelegenheid. De olifanten hebben zich natuurlijk wel even uit de voeten gemaakt. De bezoekers gaan er op zoek naar de vijf verstopte pluchen olifantjes. Er liggen ook vijfentwintig troostknuffels van andere dieren in hoeken en gaten, in buizen en onder boomwortels. De familie olifanten is in de tempel aan het ontbijten, dus van hen krijgt niemand tips, noch knuffels.

Winnaars geven baby-olifantje Qiyo een douche!

Wie een olifantje vindt, mag om 13u30 de verzorgers helpen om Qiyo en de andere olifanten te douchen en te voederen. Wedden dat Qiyo dan lekker in de modder gaat rollen of misschien steekt ze haar slurfje in de lucht als snorkel en duikt ze samen met de grote olifanten in het zwembad. Plons!