Kings Island krijgt 23 meter hoog glijbaancomplex in 2016

mdl8jSiHX9nKCRiKdngD15FD5CzLWSd0qESeNpI7tFo

 

Afgelopen woensdag kondigde Kings Island aan dat het waterpark “Soak City” een nieuw glijbaancompex krijgt in 2016, genaamd ‘Tropical Plunge’. Het glijbanencomplex wordt 23 meter hoog en zal in totaal zes glijbanen bevatten.

Drie van de zes glijbanen hebben een cabine waarin de bezoekers plaatsnemen. Na enkele zenuwslopende seconden, klapt plots het vloerplatform onder de voeten weg, waarna de bezoekers aan een hoge snelheid in bijna verticale val en door een reeks bochten waaronder enkele indrukwekkende S-bochten zullen trotseren. Deze drie glijbanen zullen tevens voorzien worden van een transparant deel.

 

Tropical Plunge heeft ook een glijbaan waarbij de gasten door een ‘niet transparante’ buis gaan, deze glijbaan is voorzien van pittig bochtenwerk van zo’n 360° over een lengte van 137 meter. Bij de andere glijbanen staat het racen tegenover elkaar centraal, voorzien van enkele drops en bochten over een lengte van zo’n 103 meter lang.

“Deze attractie zal voor heel wat adrenaline zorgen,” verteld de Vice President van het park, Greg Scheid. “De vraag voor nieuwe waterattracties, die voor de nodige adrenaline zorgen was bij de bezoekers vrij hoog. Het nieuwe glijbanencomplex zorgt voor de nodige kicks maar als gezin kan je perfect genieten van deze nieuwigheid. We denken hiermee een antwoord te bieden op hun vraag. En we brengen hiermee opnieuw meer fun in het waterpark.”

Met Tropical Plunge breidt het waterpark uit naar 14 hectare. Eens de attractie klaar is zal Soak City 36 glijbanen tellen, twee golfbaden, twee grotten, een lagoon en een wildwaterrivier. Ook voor de kinderen is er heel wat waterpret te beleven.

De constructie van Tropical Plunge zal beginnen in de herfst en moet klaar zijn op 30 mei 2016, wanneer men in Amerika ‘Memorial Day’ viert.

ujQOs4vOkg4BM6X0L6nEzcZjbeeOLJ5mHLWhZKcDUhQ

Het park investeert ook in een renovatie van de Kings Island Drive, er komt een grotere en meer uitnodigende parkingang met 13 nieuwe oprijlanen. Deze komt te liggen aan de Noordkant van de parking, waardoor de verkeersstroom vlotter kan verlopen. De nieuwe ingang zal de oude Noord en Zuid tolhokjes vervangen.