Het verhaal achter: Die Schlange von Midgard – Hansapark

Hansapark heeft de smaak te pakken voor een goede storytelling bij hun achtbanen. Nadat Fluch of Novgorod geopend werd, opende het park een nieuwe achtbaan in 2011, met wederom een prachtige verhaal. Dat zou alleen maar verder gezet worden in 2015 bij de bouw van Megacoaster Kärnan.

Het zal je niet verwonderen maar Die Schlangen von Midgard is wederom een achtbaan van Gerstlaurer. Ditmaal gaat het om een kleine junior coaster die 2 rondjes maakt. Het verhaal is dan ook in een kindersetting gegoten.

Het verhaal start bij de 2 Vikingkinderen Einar en zijn oudere zus Elin. Beiden komen uit het kleine Vikingdorpje Hedeby. Het zijn 2 nieuwsgierige kinderen want ze dringen binnen in de hut van een verhaalverteller Bragi Boddason. Zijn verhalen nemen je mee op zijn verre zeereizen naar Groenland en het einde van de wereld. En niet te vergeten de midgaardslang.

De midgaardslang, ook wel de oerslang genoemd is het gruwelijkste monster van de Noorse mythologie. Hij is 1 van de 3 kinderen van Loki, broer van Thor. De andere 2 kinderen zijn Fenrir, de wolf die Thor doodde en zo de wereld in chaos stort, en zijn zus Hel, een wezen dat half dood, half levend is. Wil je meer weten over de Noorse Mythologie dan verwijzen we u graag naar ons verhaal achter Wodan Timber Coaster. Hier word heel het verhaal verteld.

Terwijl de kinderen luisteren, komen er plots mensen aan. Ze verstoppen zich vlug in een houten kist op de drakenboot van de verhaalverteller. Want ze mogen hier eigenlijk niet zijn. En daar begint hun avontuur, hun ontmoeting met trollen, de midgaardslang en de Noorse goden. Alles gebeurt op de magische drakenboot, met elk woord dat Bragi vertelt komt alles meer en meer tot leven.

Het volledige verhaal kan je bekijken in onderstaande, prachtig filmpjes.

 

 

 

Artikel: Maarten Busschots

Bron Hansapark

Foto:Bob Van Dyck