Disneyland Parijs zoekt 8.000 werkkrachten

Op 1 september organiseert Disneyland Parijs een jobbeurs in Brussel. Het park is op zoek naar 8.000 werkkrachten in heel Europa. 1.000 van hen zullen een contract van onbepaalde duur krijgen. Disneyland werft elk jaar 60 tot 80 landgenoten aan, vooral Vlamingen zijn gegeerd omwille van hun talenkennis.

Het is al de tweede rekruteringscampagne van Disneyland Parijs dit jaar. De campagne vindt deze herfst plaats in Frankrijk, Ierland, Italië, Duitsland, Griekenland en ook in België dus. Een quota per land is er niet, maar meestal worden er 60 tot 80 Belgen aangeworven.

Van de 8.000 nieuwe werknemers zullen er 1.000 een vast contact krijgen. ‘De anderen worden aangeworven voor een seizoen,’ zegt Griet De Blende van Disneyland. ‘Ideaal voor mensen die pas afgestudeerd zijn  of tussen twee jobs in de buurt van Parijs willen vertoeven.’

Disneyland zoekt mensen voor verschillende functies zoals voor het onthaal, de verkoop en in de hotels. De nieuwe werknemers zullen  in een studio of een gedeelde woning verblijven in de omgeving van het park. Deze huisvesting zal hen 300 euro per maand kosten.

Van de 15.000 huidige vaste werknemers in Disneyland Parijs, zijn er ongeveer 100 Belgen. Vlamingen zijn vooral gegeerd in het park omdat ze vaak meertalig zijn. ‘Kennis van het Engels is zeer belangrijk, maar Frans blijft de voertaal’, aldus Griet De Blende.

Geïnteresseerden konden zich aanmelden tot 21 augustus.

Bron: Het Nieuwsblad