De grootste mega waterglijbaan wordt gebouwd in Adventure World

Adventure World is gelegen in Australië. Het park combineert een attractie- en waterpark. In dat waterpark wordt dit jaar zo maar even € 7 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe glijbaan. De nieuwe glijbaan zal een wereldrecord meekrijgen. Dit wordt de hoogste, steilste en langste in zijn soort.

De glijbaan kreeg de codenaam “MI2, Maximum Impact 2” mee, aangezien het park er alles aan doet om de werkelijke naam geheim te houden. De glijbaan wordt gebouwd door het Canadese bedrijf Pro Slide. De glijbaan zal 260 meter lang worden en een dropsectie hebben van 30 meter.

Op de IAAPA conventie in 2013 won dit type glijbaan nog de prijs voor beste nieuwe waterparkattractie. De Tornado 60, zoals dit type genoemd wordt, staat wereldwijd bekend als een favoriete en iconische glijbaan.

Enkele voorbeelden van de Tornado.

Deze enorme, wereldrecord brekende glijbaan is totaal niet zoals alle andere Tornado’s die al gebouwd werden. De vierpersoonsraft moet door 150 meter donkere bochten en richtingswissels varen, de glijbaan bevat ook een drop om u tegen te zeggen en een 360° bocht alvorens je de bijna 20 meter hoge tunnel in duikt.

Op dit punt bereikt de raft een snelheid van ongeveer 6,7 meter per seconde. Je zal je gewichtloos voelen op de zero gravity drops.  De glijbaan heeft een capaciteit van 600 pers./u.

De CEO van Adventure World, Mark Shaw vertelde dat dit de tweede maal is in drie jaar tijd dat het park investeert in een attractie met wereldklasse.

“Mensen vertellen ons dat ze Abyss de beste achtbaan van Australië vinden, volgens mij is de kans ook groot dat ze dit binnenkort ook zeggen over onze nieuwe glijbaan.”

Abyss is een Eurofighter achtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer.

“Het belangrijkste aan de Tornado is dat deze vier personen per rit vervoert, wat de wachtrijen enorm verkleint en de ervaring gedeeld kan worden, of het nu met vrienden of je ouders is.”

“De attractie heeft ook een relatief kleine lengterestrictie, men mag er al een ritje op maken vanaf 1.20 meter. Dat is ongeveer de lengte van een zevenjarige. Elke rit zal een andere ervaring geven, afhankelijk van de gewichtsverdeling zal je voorwaarts, achterwaarts of zijwaarts door de drops gaan. Ik heb al een hele hoop waterglijbanen gedaan, maar voor mij is dit de meest uitdagende.”

De werkzaamheden zijn momenteel volop aan de gang, men hoopt de nieuwe glijbaan te openen in het zomerseizoen. De geschatte datum is momenteel 24 september, net wanneer de zomervakantie begint in de scholen.

Foto’s werkzaamheden

Bron: Adventure World

Foto’s: Proslide, Adventure World