Chessington World Of Adventures breidt overnachtingsmogelijkheden uit

Chessington World Of Adventures is een themapark gelegen in Kingston Upon Thames, nabij Londen. Dit park combineert op een prachtige manier een dierenpark met een pretpark. De toppers in het park zijn ongetwijfeld Vampire, een hangende achtbaan van Vekoma en Dragon’s Fury, een spinnende achtbaan van Mauer Söhne.

In het parkresort kunnen we twee hotels terugvinden. Het Safarihotel, dat de deuren opende in 2007, en het Azteca hotel dat opende in 2014.

Safarihotel

Het Safarihotel is een viersterrenhotel dat gebaseerd is op een safari lodge. Tot 2014 noemde dit nog het Chessington hotel, maar kreeg een nieuwe naam om verwarring te voorkomen bij de opening van het nieuwe hotel.

Dit jaar werden 2 kamers in het hotel omgebouwd tot Penguins Of Madagascarkamers, omwille van de nieuwe toevoegingen in het park die in het teken staan van het jaar van de pinguïn.

Azteca Hotel

Het Azteca Hotel opende in 2014. Dit werd gebaseerd op een Azteekse tempel. Elke verdieping heeft het thema van een van de verdiepingen in de tempel.

Ook dit hotel kreeg vier sterren mee. Het hotel-restaurant is gebouwd tegen een berg, omwille van die reden heeft het geen ramen. Het park loste dit op door videoschermen te plaatsen waarop ze filmpjes vertonen van wilde dieren. Op de middenzuil hangen ook schermen waarop een waterval te zien is.

2016: Wild Azië: Glampingterrein.

Hier zal je kunnen overnachten in een van de 31 tenten die volledig voorzien zullen worden van een tweepersoonsbed en twee singlebedden.

Verder zullen er 4 premium tenten worden voorzien, met net dat ietsje meer luxe. Eten kan je in het nieuwe restaurant vlakbij de weide.

Momenteel kunnen bezoekers al eens een kijkje nemen in een standaard demo-tent, die staat opgesteld op het grasveld net naast het Sea Life gebouw.

Wat is nu precies Glamping?

Glamping, ofwel ‘glamorous camping’, is dé nieuwe trend op kampeergebied. Het comfort van een hotel gecombineerd met de natuurlijke omgeving en de vrijheid van een camping. Tijdens uw glampingvakantie verblijft u in een compleet ingerichte luxe tent (lodgetent) of een sfeervolle mobile home (luxe stacaravan) en kampeert u geheel in stijl, voorzien van alle gemakken.

Bron en foto’s: ThemeParkGuide. Biz