ZOO Antwerpen neemt afscheid van tijger Kharlan

De ZOO Antwerpen viert dit jaar haar 170ste verjaardag, dit zal gepaard gaan me een heuse Belle Epoque picknick in het park. In dit verjaardagsjaar opende de ZOO onlangs een gigantisch Rif aquarium, een van de vele vernieuwingsprojecten die momenteel in de ZOO verwezenlijkt worden, jammer genoeg kan het niet enkel goed nieuws zijn dat onze redactie bereikt.

 

De Antwerpse Zoo liet via de Facebookpagina weten dat Siberische tijger Kharlan overleden is. “Dokter Francis liet hem zachtjes inslapen. Hij ging snel achteruit, werd futloos en graatmager. Hij bereikte de leeftijd van 16 jaar, een mooie leeftijd voor een grote kat van dat kaliber. We zullen hem missen”, stond er te lezen. Tijger Yessie is nu de enige tijger die nog overblijft in het Antwerpse dierenpark. Ze is 17 jaar. Siberische tijgers zijn een bedreigde diersoort. De Zoo heeft al plannen om in de toekomst nieuwe verblijven voor deze roofdieren te bouwen, in navolging van de leeuwen.

Er is niet alleen slecht nieuws vanuit Zoo Antwerpen. De afgelopen maanden werden er nog een hoop kleintjes geboren. Zo kwam er in mei nog een bongo ter wereld, in juni kwam de monniksgier Qamar piepen uit zijn ei en onlangs werden er nog twee zeehondenpups en enkele pinguïns geboren. Voor de zeehondjes kan je nog steeds een naam beginnend met een Q kiezen. Meer info hierover vind je hier. Stemmen kan je op de site van het dierenpark: www.zooantwerpen.be

 

Bron: Zoo Antwerpen, Nieuwsblad

Foto: Bob Van Dyck