Uitgestelde opening voor Sindibad by Walibi

ln het Marokkaanse Casablanca moest eind mei van dit jaar Sindibad by Walibi open gaan. Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes is adviseur van het attractiepark. De opening heeft echter nog niet plaatsgevonden.

Sindibad was het enige pretpark in Marokko en sloot in 2008. Sinds de sluiting lag het er vervallen bij, maar daar kwam enkele maanden geleden verandering in. In het park staan diverse attracties en de bestaande infrastructuur werd opgeknapt. Thematisatie werd ook volop toegevoegd aan het park.

Compagnie des Alpes zou oorspronkelijk mee investeren in het park. Dat besloten ze uiteindelijk niet te doen maar ze bleven het park wel adviseren. Vandaar ook de naam Sindibad by Walibi.

Het park zou normaal geopend worden in het voorjaar van 2015. Dit is echter niet gebeurd omdat de dieren zich nog moeten aanpassen aan hun verblijf. Dit proces kost tijd. De directeur van het park Moulay Rachid Driss weet nog niet wanneer het park open zal gaan. Buiten het probleem met de dieren kan het park op wat administratief werk na perfect open gaan. Afwachten dus wanneer dit juist gaat zijn.

Bron : Wonderworldweb