Sinksenfoor flopt op nieuwe locatie

De vrees van de foorkramers is uitgekomen, hun inkomsten zijn met 40% gedaald t.o.v. vorig jaar. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de verhuis van de Sinksenfoor.

De kermis was verplicht zich te verplaatsen van het levendige Zuid naar het oude spoorwegemplacement Spoor Oost aan de noordrand van de stad wegens een gerechtelijke beslissing. De stad Antwerpen heeft er alles aan gedaan om Spoor Oost tot een mooie locatie te maken. Maar op het Zuid profiteerde de kermis veel meer van toevallige passanten, die heb je niet op het afgelegen spoor Oost. Bij de opening van de kermis was er nog tamelijk veel volk, maar eens de nieuwsgierigheid van de mensen wegviel bleef de opkomst laag. Bij een volgende editie valt ook die nieuwsgierigheid weg en lijkt de Sinksefoor een stille dood te sterven.

Ook het verlengen van de kermis heeft niet veel uitgehaald. De kermiskramers zien zo een verlengd verblijf niet zitten voor volgend jaar, het haalt toch niets uit volgens hen.

De omgeving van het Zuid deelt mee in het verlies. Daar is er zo’n 30% verlies gemaakt t.o.v. vorig jaar. Dit wegens het ontbreken van al dat volk op het Zuid. En nog meer bepalend het ontbreken van de ambiance die ze meebrachten. Het probleem met de nieuwe locatie is ook dat deze te ver weg ligt van het centrum van Antwerpen. En in die omgeving is er niets te beleven. De horeca en restaurants lijden een enorm verlies tijdens deze periode.”

Bron: De morgen