Sea Life vangt eerste zeehondenpup van de zomer op

Ieder jaar spoelen er aan onze Belgische kust tientallen zieke zeehondjes aan. Deze jonge pups zijn ziek, gewond, uitgeput en sterk vermagerd. Gescheiden van hun moeder hebben deze dieren een zeer geringe overlevingskans. Het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt deze jonge zeehondjes op en verzorgt ze in het eigen zeehondenopvangcentrum. Na drie tot vier maanden intensieve verzorging worden de opgevangen zeehonden terug vrijgelaten.

 

In de avond van 20 juli heeft het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge de eerste zeehondenpup van deze zomer opgevangen. De jonge pup spoelde aan op het strand van Blankenberge.

De aangespoelde pup is een gewone zeehond van ongeveer vier weken oud en is waarschijnlijk als gevolg van uitputting aangespoeld op het strand van Blankenberge. “Het is een mannetje en weegt ongeveer negen kilo. Doorgaans is een pup rond de vijftien kilo en acht tot tien weken oud voordat het dier zonder moeder kan leven,” licht Manu Potin, hoofd dierenverzorging, toe.

De komende maanden zullen de verzorgers van SEA LIFE de jonge pup intensief verzorgen, een proces dat ook vanaf thuis bekeken kan worden via een webcam in de quarantaineruimte (te bekijken op http://bit.ly/zeehond-cam). Als de pup over drie tot vier maanden volledig aangesterkt en op gewicht is, zal de zeehond terug vrijgelaten worden.